Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

mei 2024

8
Informatieve commissie (Raadszaal, Ambtmanstraat 13 Tiel)
woensdag 8 mei 2024
19:30 - 21:21

Welkom!
Tijdens de informatie commissie bent u als inwoner, belanghebbende en/of andere betrokkene van harte welkom om met raads- en commissieleden in gesprek te gaan. Dit kan over geagendeerde onderwerpen, maar tijdens informatieve commissies kan ook het woord worden gevoerd over niet-geagendeerde onderwerpen. Dit om de dialoog tussen inwoners en de gemeenteraad zo goed mogelijk te faciliteren. Wel horen wij dit op de griffie graag, zodat we u zo goed mogelijk kunnen begeleiden naar- maar ook tijdens- de vergadering.


De raad van Tiel kent in dit kader twee varianten: meespreken of inspreken.
1. Meespreken
U kunt met raads- en commissieleden in gesprek. Over en weer kan er technische informatie worden uitgewisseld.
Alle betrokkenen worden dus in de gelegenheid gesteld om met elkaar van gedachten te wisselen op technische feiten/inhoud.
2. Inspreken
Ook kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Bij het inspreekrecht kunt u de raads- en commissieleden maximaal 5 minuten toespreken. De raads- en commissieleden kunnen u vervolgens technische vragen stellen.


Let op: geen politiek bedrijven!
De informatieve commissie is bedoeld om technische informatie uit te wisselen, tijdens deze vergadering worden er geen politieke standpunten ingenomen.


Aanmelden
Wenst u mee te spreken of gebruik te maken van het inspreekrecht? Dan kunt u zich tot uiterlijk woensdag 8 mei 12:00 uur aanmelden bij de griffie via het mailadres griffie@tiel.nl.